top of page

Dünyanın En Zengin İnsanı

Belki hatırlarsınız, bu sene başında Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos’un (kendisi aynı zamanda dünyanın en zengin insanı olur) eşi MacKenzie Bezos ile boşanma kararı aldığı haberleri çıkmıştı. Bununla ilgili en çok ilgi çeken konu ise boşanma sonrasında gerçekleşecek mal paylaşımında Jeff Bezos’un eşine vereceği 35 milyar dolar olmuştu. Ve bununla birlikte gündemi meşgul eden türlü türlü sorular: Acaba bu mal paylaşımından sonra MacKenzie Bezos dünyadaki en zengin insan sıralamasında kaçıncı olacak? Yoksa Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı ünvanını kaybedecek mi?


Siz de içinizden vah Jeff Bezos’un haline dediyseniz (!) yüreklere su serpecek bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum: Jeff Bezos kasasını yine doldurmuş ve an itibariyle boşanma öncesi servet seviyesine tekrar ulaşmış (yani bir senede 35 milyar doları tekrar kazanmış). Kısacası kendisi hala dünyanın en zengin insanı.


Jeff Bezos ve Mackenzie Bezos

Haberin ana mesaji ise Silikon Vadisi milyarderlerinin servetlerinin, her yıl derneklere bağışladıkları astronomik rakamlara rağmen, hızla büyümeye devam etmesi. Bu olayı hatta şöyle bir benzetme ile anlatmış: Bu insanların arka bahçelerinde büyük bir gölet olduğunu ve o göletten kova kova su bağışladıklarını düşünüyoruz. Oysa ki durum daha çok şöyle: Arka bahçelerinde bir gölet var, ve göletin üzerinde durmak bilmeyen bir yağmur fırtınası… Gölet hızla dolmaya devam ederken göletin sahibi kova kova su bağışlıyor çevredekilere. Kısacası yapılan bağış miktarlarının, servetlerin büyüme hızı yanında, nispeten sönük kaldığını anlatıyor.


Zenginin malı züğürdün çenesini yorardan bu haftalık bu kadar. 😊 --n

Image by Paul Weaver

Haftaya pazar e-mail kutunuzdayız!

bottom of page