top of page

Hem Çok Tutkulu Hem Melek Sesli

Fazıl Say yılbaşı konserinden beri Fazıl Say dinliyorum. Bilmediğim birçok albümünü keşfettim. İlk Şarkılar albümünü dinlerken ise vokaldeki Serenad Bağcan’ın kim olduğunu merak ettim. Soyadı “Acaba mı??” dedirtmişti ki, meğer gerçekten de Selda Bağcan’ın yeğeniymiş! Ve hikayesi geçenlerde konuştuğumuz çok tutkulu insanlara muhteşem bir örnekmiş.


Ailesinde annesi babası dahil herkesin mühendis, eczacı, iktisatçı olduğunu söyleyen Bağcan’ın, kendisi de Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Ve yine ailesinin diğer tüm üyeleri gibi müziğe olağanüstü yetenekli. Büyürken ninnilerinin bile çok sesli olduğunu söyleyen Bağcan, “Ailede herkes o kadar yetenekliydi ki ben müziğe yeteneğim olmadığını düşündüm” diyor. Kendisini genç yaşta spora veriyor ve masa tenisinde Türkiye şampiyonu oluyor. Eczacı da olduktan sonra müzik kariyerine çok sesli korolarda başlıyor. Bir gün Fazıl Say orkestrasına solisti gelemeyince, şef Fazıl Say’a Serenad Bağcan’ı tavsiye ediyor. O gün bugündür Fazıl Say Serenad Bağcan'dan “Hayatım boyunca aradığım sesi buldum” diyerek bahsediyor.


Ailesindeki diğer herkes gibi müziği hobi olarak yaptığını söyleyen Bağcan, “Bu kadar farklı alana odaklanmak yorucu değil mi?” sorusuna şöyle cevap veriyor: “Hayatın içinde olmayı, potansiyellerimin farkına varıp bunları kullanmayı seviyorum.” Spor kariyerinin müziğine etkisinden, müzik kariyerinin hayatının geri kalanına etkisinden bahsederek, tüm ilgi alanlarının en güçlü şekilde var olmasına izin veriyor. 


Hikayesiyle ilham veren bu güzel insanın melek sesini dinlemeye aşağıdaki videoyla başlayabilirsiniz. ❤️️ --z




Image by Paul Weaver

Haftaya pazar e-mail kutunuzdayız!

bottom of page