top of page

Kim Dedi Her Şey Yoluna Girecek Diye?

Böyle bir zamanda kurulacak bir cümle değil bu tabii. Üstelik her şey mis gibi de yoluna girecek - er ya da geç. Ama bu soru Kalben’in o güzel, orijinal, içli sesinden ve melodisinden gelince gülümsetiyor beni. Gitarını eline alıp, belli ki zor bir ayrılığın hikayesini anlatıyor Kalben:


Gittiğimde eşyalar evde kalsın / Onları kim alıyorsa onlar alsın / Bilmiyorum yanıtları / Sormadım ki ben soruları / Kalp hanım nasılsınız? / Ah ne çok kırıksınız / Kim dedi her şey yoluna girecek diye?


Temmuz 2019’da çıkardığı Kalp Hanım şarkısını, yeni ve üçüncü albümünün ismi yapmış Kalben. Geçen akşam geç bir saatte “karantina”da otururken denk geldim, Instagram Live’da gitarını eline alıp şeker şeker çaldı şarkılarını. Bu son albüm biraz farklı bir tonda, aranjmanı bol. İçtenliği ve hikayelerinin derinliği ise aynı. Albümün genel bir teması var mı sorusuna şöyle cevap vermiş Kalben Instagram hikayelerinde: “Kalp Hanım özgürleşme, bedenimi ve karakterimi dürüst gözlerle kabullenme çağım. Doğduğum ülkenin acı ve katı gerçekleriyle baş etme yöntemlerim. Sizden aldığım sevgiyi size hediye etme biçimim.” Albümden tavsiye edeceğim diğer şarkılar: Kasımpatılar ve Leyla’nın İzleri. ~z



Image by Paul Weaver

Haftaya pazar e-mail kutunuzdayız!

bottom of page