top of page

YouTube’cu, Girişimci, Tasarımcı: Justine Leconte

İlham veren profillerde bu hafta size Justine Leconte’tan bahsetmek istiyorum.

Bana ilham vermesinin birincil sebebi YouTube kanalına her adım attığımda 5-6 video izlemeden bırakamıyor olmam. Öyle ki, kanalına iş saatlerinde girmemeye dikkat ediyorum. 😅Bu kadar istikrarlı bir şekilde haftada en az 2 ilginç video üretebiliyor olması gerçekten takdire şayan. Ama Justine aynı zamanda, pazarlamacılık yaparken kariyer değiştirip moda tasarımcısı olmaya karar veren, çok tutkulu ve çok üretken, tasarladığı koleksiyonlarını kendisi ürettiren, modayı daha etik, ulaşılabilir ve sürdürülebilir kılmak gibi amaçlara gönül vermiş bir girişimci. 


YouTube kanalındaki 759 bin takipçiyi bir organik satış pazarı olarak kullanıyor olmasının yanı sıra, kendi tasarlayıp kendi ürettirdiği koleksiyonlarını, bizim “hemen, şimdi, şu an almalıyım!” kültürümüze başkaldırarak, bir ön sipariş döneminden geçiriyor. Böylece ürettirdiği büyük ölçeklerdeki kumaşı, gerçekten istenilen bedenlere göre diktiriyor ve atığı engelliyor. 


Transparanlık değerini öne koyarak, siparişleri müşterilerine gönderirken, ipliğin, kumaşın ve işçiliğin nereden temin edildiğini (hepsi kendi kıtası Avrupa’dan temin ediliyor!) açıkça yazıyor. “Sezon” konseptinin geçmişte kaldığını, sezon ne olursa olsun dolabımızda farklı ağırlıkta kumaşlara yer verdiğimizi söyleyip, koleksiyonlarını bir “proje” olarak, proje pişmeye hazır olduğunda, ve bütün beden tiplerine göre üretiyor. Etik ve doğal kumaşlar kullandığını söylememe gerek kalmadı artık herhalde? 😄Bir de son olarak, kendisinin Berlin’de yaşayan, Almanca konuşarak çalışan, İngilizce içerik üreten bir Fransız olduğunu söyleyeyim. 😇   


En son koleksiyonu Project Racine, daha önce sizinle paylaştığımız, Japon kusurları kucaklama felsefesinden (Wabi-Sabi) esinlenmiş. Bence siz hem bu koleksiyona bir göz atın, hem de kendinizi yumuşak bir geçişle onun YouTube kanalına emanet edin. İşte benim sevdiğim videolarından bazıları:




Image by Paul Weaver

Haftaya pazar e-mail kutunuzdayız!

bottom of page