top of page

Netflix Mi Uyku Mu?

“Bir bölüm daha…” diye diye Netflix karşısında uykuyu kaçırdığımız gecelerde meğerse büyük bir planın parçası oluyormuşuz. Habere göre Netflix CEO’su ve ortak kurucusu Reed Hastings en büyük rakiplerinin HBO veya Amazon Prime gibi diğer ücretli yayın servisleri olmadığını, mevcut durumda Netflix’in bir numaralı rakibinin “uyku” olduğunu söylemiş. Kısacası daha fazla Netflix izlemek için uykudan kıstığımız her gece Netflix’in hanesine kazanç olarak yazılıyormuş.


Buna ek olarak artık “binge-watching” (durmaksızın izlemek) tüketim davranışının ötesinde “binge-racing” (yeni yüklenen sezonları ilk izleyip bitiren kişi olmak için insanların birbiriyle yarışması) davranışını pekiştirmek şirketin odak noktalarından biri haline gelmiş. Hatta yayınladıkları bir basın bülteninde bu rekabetçi izleme davranışını bir nevi spor olarak lanse etmişler.


Açıkçası her ne kadar bir Netflix hayranı olsam da, bu açıklamaların distopik çağrışımları biraz gözümü korkuttu. Üstelik Hindistan’da 26 yaşında bir gencin “Netflix bağımlılığı” teşhisi konularak kliniğe yatırılması haberi de bu korkuyu doğrular nitelikte. Bu çağın da bağımlılığı bu herhalde… ~n


Bu konudaki sohbetimizi dinlemeye ne dersiniz? S2 B3: Netflix mi Uyku mu?



Image by Paul Weaver

Haftaya pazar e-mail kutunuzdayız!

bottom of page